Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ !

 

Maria Antonatou
9 Οκτωβρίου στις 4:44 μ.μ.  · 


Η υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής έχει -κατά τη γνώμη μου- τέσσερις εμβληματικές φυσιογνωμίες. Και οι τέσσερις γυναίκες! Και σκέφτεσαι πως ειδικά στο θέμα της Χρυσής Αυγής, λες και οι γυναίκες το πήραν κυριολεκτικά πάνω τους για να καθαρίσουν την κοινωνία από αυτά τα κατακάθια. Τέσσερις γυναίκες!
Η Μάγδα Φύσσα φυσικά, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, η μάρτυρας της δίκης Δήμητρα Ζώρζου, αυτό το ηρωϊκό κορίτσι, που το ριζικό της την έφερε να βρίσκεται τυχαία μπροστά στο φονικό, αλλά δεν δίστασε να καταθέσει και επί 5,5 χρόνια δεν λύγισε στιγμή, παρά τις απειλές που δεχόταν από τα κτήνη. Η κατάθεσή της ήταν η καθοριστική!
Και τέλος, εκείνη η αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, η Αγγελική, που όταν οι άντρες συνάδελφοί της κάθονταν εντελώς αδρανείς, αυτή μόνη της ανταποκρίθηκε στα ουρλιαχτά της κοπέλας του Παύλου Φύσσα, έτρεξε, πρόλαβε τον δολοφόνο και τον συνέλαβε. Τι δεν θα πέρασε κι αυτή τις επόμενες ημέρες από συναδέλφους της και από μέλη της Χρυσής Αυγής… 
Αλλά σκεφτείτε πως αν δεν είχε συλληφθεί ο Ρουπακιάς εκείνη τη βραδιά, ποιος ξέρει πού θα φόρτωναν τη δολοφονία;... Μάλλον θα είχε κουκουλωθεί για πάντα... Άλλωστε τις πρώτες ώρες συγκεκριμένο κανάλι, μιλούσε για φόνο που προέκυψε από διαφορές στα ποδοσφαιρικά! Το ξεχάσατε;… Αν δεν είχε κάνει το καθήκον της η Αγγελική, η συνέχεια θα ήταν εντελώς διαφορετική και μάλλον με τη Χρυσή Αυγή να εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μετρά ψήφους και να πουλά νταϊλίκι!
Τέσσερις γυναίκες λοιπόν σήκωσαν το φορτίο στους ώμους τους. Η Ελλάς ευγνωμονούσα ! 
(δεν ξέρω ποιανού είναι το κείμενο -από φίλη το βρήκα- μα τον ευχαριστούμε θερμά )