Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

Χρυσή Αυγή....................... Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, την ενημέρωνε για τους ελέγχους που θα γινόντουσαν στα γραφεία τους,

 

 Έπεφτε “σύρμα” μέσα από την αστυνομία”.. 



Άλλαξαν τις μπλούζες της Χρυσής Αυγής με τις πλάτες της αστυνομίας,


O Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για τις σχέσεις Χρυσής Αυγής - αστυνομίας (βίντεο),

«Αυτό που με στοιχειώνει είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε “πλάτες” στους κρατικούς μηχανισμούς. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που επικοινωνούσε με τη Χρυσή Αυγή και την ενημέρωνε για τους ελέγχους που θα γινόντουσαν στα γραφεία τους. Έπεφτε “σύρμα” μέσα από την αστυνομία”».


Τα παραπάνω περιέγραψε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, στην τηλεόραση του Open.


Και συνέχισε λίγο αργότερα: 


 «Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους δικούς μου εντολείς, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να φωτογραφηθούν με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και μέσα στην αστυνομία, τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουν τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα λέγοντας ότι δεν φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικρατούσε μέσα στην αστυνομία. Δεν πρόκειται εγώ να απολογηθώ και δεν πρόκειται φυσικά να επιτρέψουμε η ίδια να αυτοκαθαρθεί, γιατί δεν είναι δυνατόν να αυτοκαθαρθεί το συγκεκριμένο σώμα, αν δεν επιληφθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί και όλοι οι αστυνομικοί, οι οποίοι υπήρξαν επίορκοι, συνεργάτες της ναζιστικής συμμορίας πρέπει να οδηγηθούν στα κελιά, δίπλα στον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τον Λαγό».


«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αστυνομικοί επέτρεψαν οι δράστες να αλλάξουν μπλούζες, να βγάλουν δηλαδή εκείνο το στοιχείο που αποδείκνυε την οργανωτική τους σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Για να οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως άσπιλοι και να πούνε ότι αυτά είναι τα ρούχα, τα λευκά και σιδερωμένα μπλουζάκια τα οποία τους είχαν δώσει, που φορούσαν το βράδυ της επίθεσης», σημείωσε.


Αναδημοσιευση Από ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ