Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΑΔΕΔΥ: Η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων- Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις υγειονομικών,


Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων που θα πραγματοποιηθούν αύριο την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020, με αιτήματα:τηνισχυρή δημόσια υγεία, την ένταξη στα ΒΑΕ, την καταβολή δώρου Χριστουγέννων και τημονιμοποίηση εκτάκτων. 


 Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι πέραν, της καθολικής αναγνώρισης του έργου των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων από την κοινωνία, η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταβάλλει Δώρο Χριστουγέννων σε όλους, να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους, να οργανωθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας χωρίς αστερίσκους, να μονιμοποιηθούν όλοι οι έκτακτοι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι που τώρα πολεμούν τον κορωνοϊό. 


 Οι Υγειονομικοί και Προνοιακοί υπάλληλοι, σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, εν μέσω πανδημίας, κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνουν, κυριολεκτικά, και τη ζωή τους για να σώσουν ζωές ασθενών. Αποδεκατισμένοι, νυχθημερόν, αφού δεν υπάρχουν άδειες, δίνουν τη μάχη να κερδίσουν τον υγειονομικό πόλεμο. 


 Οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό και χρηματοδότηση δυσχεραίνουν το έργο τους. Η ζωή τους κινδυνεύει καθημερινά από τα ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας, τονίζει η ΑΔΕΔΥ. 



Αναδημοσίευση www.naftemporiki.gr