Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

«Δεν αναθρέφουμε “αντράκια”»: Η καθηλωτική ομιλία της Αγγέλας Καστρινάκη για τη Suzanne Eaton,

«Δεν αναθρέφουμε “αντράκια”»: Η καθηλωτική ομιλία της Αγγέλας Καστρινάκη για τη Suzanne Eaton,


Στη Suzanne Eaton ήταν αφιερωμένη η ομιλία της καθηγήτριας Αγγέλας Καστρινάκη - Η συγκινητική πράξη της οικογένειας της Suzanne
Αφιερωμένη στη Suzanne Eaton ήταν η ομιλία της Καθηγήτριας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, κ. Αγγέλας Καστρινάκη, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η καθηγήτρια του Τομέα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας, αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην ευθύνη των γονιών κατά τη διάρκεια της ανατροφής των παιδιών τους: «Οφείλουμε να διερευνήσουμε τις συμπεριφορές, από τις πιο μικρές και φαινομενικά ασήμαντες έως τις πιο κομβικές, που εντέλει ενδέχεται να οδηγήσουν στο τρομερό έγκλημα. Όλες τις δικές μας συμπεριφορές, στον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, και ειδικά τα αγόρια, στον τρόπο που αντιδρούμε απέναντι στην ανομία, την οπλοχρησία, τη βία ενγένει και την έμφυλη βία, τη βία κατά των γυναικών, ειδικότερα».

Ενώ, σχολίασε επίσης τους κοινωνικούς ρόλους του άνδρα και της γυναίκα, σήμερα: «Πώς ανατρέφουμε τα παιδιά μας; Πώς θα αναθρέψετε τα παιδιά σας; Τι αξίες θα διαδώσετε στο σχολείο όπου θα διδάξετε, στο φροντιστήριο όπου θα διδάξετε, στην όποια δουλειά θα κάνετε; Όχι, δεν αναθρέφουμε «αντράκια», παρά ανθρώπους που σέβονται τη ζωή και την αξιοπρέπεια της άλλης ανθρώπινης ύπαρξης, που τηρούν τους νόμους του κράτους, που δείχνουν με λόγια και έργα την αλληλεγγύη τους, που βοηθούν τους πιο αδύναμους, που σέβονται τη διαφορετικότητα στις ανθρώπινες επιλογές. Δεν αναθρέφουμε ούτε «γυναίκες», παρά ανθρώπινα όντα ικανά να βιώσουν την ισότητά τους και να συμβάλλουν επίσης με λόγια και έργα στις καλύτερες δυνατές ανθρώπινες και κοινωνικές σχέσεις». 

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία της κ. Αγγέλας Καστρινάκη, στο NeaKriti.gr

Η συγκινητική πράξη της οικογένειας της Suzanne Eaton
Στις εθελοντικές οργανώσεις που συμμετείχαν στις έρευνες για την αναζήτηση της Αμερικανίδας βιολόγου και ερευνήτριας, Suzanne Eaton που κακοποιήθηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια στα Χανιά θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τις 9 Ιουλίου μέχρι και χτες, μέσω δωρεάς.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αγγίζουν τις 36.539 €.

Ενώ, όπως αναφέρει η κ. Callie Broaddus, συγγενικό πρόσωπο της Suzanne Eaton, «ένα μέρος των χρημάτων της δωρεάς θα δοθεί, επίσης, για την ανάγκη της κάλυψης των εξόδων της μεταφοράς της σορού της Suzanne στη Γερμανία και του μνημόσυνου».

Μάλιστα, η ίδια ευχαριστεί τον κόσμο που συμμετείχε στη δωρεά και στήριξε - οικονομικά και ηθικά - την οικογένεια της Suzanne σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ξεκαθαρίζει πως η παρούσα δωρεά ήταν διαφορετική από αυτήν που πραγματοποιείται για την οικονομική υποστήριξη νέων επιστημόνων.

Πηγή: NeaKriti


Αναδημοσίευση Από Εθνος