Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Δεύτερος κωπηλάτης Έφυγε προφανώς από Αναβολικά,

Η απώλεια του εικονιζόμενου κωπηλάτη Στρατή Αλεξίδη, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, εγείρει ερωτηματικά, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ,
ΣΥΡΙΖΑ: Εγείρει ερωτηματικά ο θάνατος δεύτερου κωπηλάτη από οξεία λευχαιμία,
Την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Στρατή Αλεξίδη από οξεία λευχαιμία, του δεύτερου κωπηλάτη που «φεύγει» μέσα σε έναν μήνα από την ίδια ασθένεια.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: Μετά τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη "χάθηκε" από την ίδια αιτία και ο κωπηλάτης Στρατής Αλεξίδης. Οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία εγείρουν ερωτηματικά. Οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία, μετά και από αυτόν της κύπριας αθλήτριας του στίβου, εγείρουν εύλογα ερωτηματικά.
Η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές.
Σε κάθε περίπτωση, η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ. Είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις;
Όμως όλοι γνωρίζουν, ότι εξ αιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα».

Αναδημοσιευσα Από Νεα