Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η Ελευθερία του Λόγου Διώκεται.



Αυτοί που έστειλαν για διαγραφή 9 τηλεοπτικούς δημοσιοργάφους αθώωναν τον αριστεριστή Δελαστίκ για τους Γερμανοτσολιάδες
Αποκαλύπτουμε τη διαδρομή της διαπλοκής αριστεριστών και άλλων δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων της ΕΣΗΕΑ,


Το Μέγα σκάνδαλο των πειθαρχικών συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ και οι γερμανοτσολιάδες,


Οσμή πολιτικής σκοπιμότητας και στοχοποίησης δημοσιογράφων που προέρχονται από μη … αρεστούς πολιτικούς χώρους ή εκφράζουν απόψεις οι οποίες είναι αντίθετες αναδύει η υπόθεση του δημοσιογράφου Γιώργου Δέλαστικ σε σύγκριση με τις αποφάσεις που ελήφθησαν από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τους 9 δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών.
Ειδικότερα την ώρα που οι Γιώργος Μέρμηγκας, Πόπη Χριστοδουλίδου και Γιάννης Αποστολόπουλος ψήφιζαν τη διαγραφή των  τριών εκ των 9 και την επίπληξη άλλων 4 για τις απόψεις που εξέφρασαν στο δημοψήφισμα στην περίπτωση Δέλαστικ είχαν άλλα μέτρα και σταθμά.
Οι δημοσιογράφοι που στοχοποιήθηκαν ήταν Σταμάτης Μαλέλης, Άρης Πορτοσάλτε, Όλγα Τρέμη, Μαρία Χούκλη, Γιάννης Πρετεντέρης, Νίκος Κονιτόπουλος, Δημήτρης Οικονόμου, Μανώλης Καψής και Μαρία Σαράφογλου.
Ειδικότερα ο κ. Δέλαστικ είχε παραπεμφθεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη δημόσια αναφορά του πως είναι «γερμανοτσολιάδες» όσοι ψηφίζουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος του είχε πει χαρακτηριστικά πως αν δεν ήσουν φίλος τόσα χρόνια θα σου είχα ζητήσει να αποχωρήσεις από την εκπομπή μου.
Ο κ. Δέλαστικ αθωώθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό με τις ψήφους αυτών που δίκαζαν άλλους δημοσιογράφους για τις απόψεις τους που δεν ήταν υβριστικές όπως του κου Δέλαστικ.
Πως εξηγούνται όλα αυτά;
Πολύ απλά ο κ. Δέλαστικ ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ψηφοδέλτιο της οποίας ήταν στις τελευταίες εκλογές υποψήφια η κα Χριστοδουλίδου.
Η τελευταία για τις εκλογές του Πρωτοβάθμιου αλληλοϋποστηρίχτηκε δημόσια με τον κ. Αποστολόπουλο.
Ο κ Αποστολόπουλος ήταν εκπρόσωπος του κ. Μέρμηγκα στην επανακαταμέτρηση ψήφων που είχε ζητήσει για τον ΕΔΟΕΑΠ όταν απέτυχε να εκλεγεί για δύο ψήφους.
Ο κ. Μέρμηγκας παρ'  ότι εμφανίζεται να υποστηρίζει ΣΥΡΙΖΑ έχει στενές σχέσεις με τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Δημήτρη Τσαλαπάτη, ο οποίος συνεργάζεται στο προεδρείο της Ένωσης με τους φερόμενους ως δεξιούς κ.κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και Χρήστο Κυρίτση.
Μετά από αυτά είναι προφανές ότι ο κάθε ένας μπορεί ακριβώς να εξάγει πλήθος συμπερασμάτων με τον τρόπο που λειτουργούν τα πειθαρχικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ.

Υποσημείωση 

Το κείμενο αυτό δεν έχει γραφεί για να στοχοποιήσει τον κ Δέλαστικ αλλά να καταδείξει ότι δεν μπορεί η Ένωση Συντακτών να φιμώνει τον δημοσιογραφικό λόγο.
Πρόκειται για έννοιες ασύνδετες δημοσιογραφία και φίμωση.
Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών χρήζει κριτικής και την θεωρούμε απαράδεκτη. 
Να σημειώσουμε ότι αν το πειθαρχικό αποφάσιζε να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές κατά του κ Δέλαστικ πάλι θα είχαμε την ίδια άποψη, ο δημοσιογράφος πρέπει να έχει λόγο έκφρασης και η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση. 



Aναδημοσιευση από www.bankingnews.gr

Ενημέρωση Από Tasos Zorbas