Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Δείκτης ΘΥΒΜΑΣ,

 

Σχετικά μέτρα άνεσης θερμοκρασίας/Δείκτης ΘΥΒΜΑΣ, 

Ο δείκτης θερμότητας που χρησιμοποιείται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ και το humidex που χρησιμοποιείται από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά , μαζί με την ψύχρα του ανέμου που χρησιμοποιείται και στις δύο χώρες, είναι επίσης μέτρα αντιληπτής ζέστης ή κρύου, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας.


Η θερμοκρασία "RealFeel" είναι ένα μέτρο που προσφέρεται από την AccuWeather , μια εμπορική εταιρεία πρόβλεψης καιρού , για να συνδυάζει υποτίθεται τη θερμοκρασία και την υγρασία με την ακτινοβολία (πιθανώς κατά προσέγγιση , καθώς τα αμερικανικά συστήματα παρατήρησης καιρού δεν μετρούν απευθείας την ηλιακή ακτινοβολία). ο τύπος RealFeel είναι ένα αποκλειστικό εμπορικό μυστικό .


Η θερμοκρασία σφαίρας υγρού λαμπτήρα ( WBGT ) είναι ένας τύπος φαινομενικής θερμοκρασίας που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της επίδρασης της θερμοκρασίας, της υγρασίας , της ταχύτητας του ανέμου ( ψύχρα του ανέμου ) και της ορατής και υπέρυθρης ακτινοβολίας (συνήθως το ηλιακό φως ) στους ανθρώπους . Χρησιμοποιείται από βιομηχανικούς υγιεινολόγους, αθλητές , αθλητικές εκδηλώσεις και τον στρατό για τον προσδιορισμό των κατάλληλων επιπέδων έκθεσης σε υψηλές θερμοκρασίες.  


Η Αμερικανική Διάσκεψη Κυβερνητικών Βιομηχανικών Υγιεινιστών δημοσιεύει οριακές τιμές κατωφλίου (TLV) που έχουν υιοθετηθεί από πολλές κυβερνήσεις για χρήση στο χώρο εργασίας. Η διαδικασία για τον προσδιορισμό του WBGT περιγράφεται επίσης στο ISO 7243, Hot Environments - Estimation of the Heat Stress on Working Man, Based on the WBGT Index. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθλητιατρικής βασίζεται στις οδηγίες του στην ένταση των αθλητικών πρακτικών με βάση το WBGT. 


Σε θερμές περιοχές, ορισμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ εμφανίζουν μια σημαία που υποδεικνύει την κατηγορία θερμότητας με βάση το WBGT. Ο στρατός δημοσιεύει οδηγίες για την πρόσληψη νερού και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας για εγκλιματισμένα και μη εγκλιματισμένα άτομα με διαφορετικές στολές με βάση την κατηγορία θερμότητας. Το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια προσάρμοσε αυτές τις κατηγορίες για χρήση στα κολεγιακά αθλήματα ως κατευθυντήρια γραμμή για το πόσο επίπονες μπορεί να είναι οι πρακτικές.


ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ, ΣΤΟ ΚΟΥΓΚΛ ΠΛΕΗ, 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ  ΔΕΙΤΕ,





Αναδημοσίευση από ΓΟΥΗΚΙ-ΠΕΔΙΑ/WIKIPEDIA