Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Όλα τα νέα μέτρα που αφορούν τους μη εμβολιασμένους,




Ουκρανία: Πρόστιμα ακόμη και φυλάκιση για όσους «πιάνουν» με πλαστά…

Υπέκυψε στις δεικτοβαρείς πιέσεις το Χρηματιστήριο


ΕΛΛΑΔΑ© CNN. gr ΕΛΛΑΔΑ,


Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου αλλάζει άρδην το καθεστώς για τους μη εμβολιασμένους πολίτες, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας καταγράφει νέο μαύρο ρεκόρ.


Συγκεκριμένα, από το Σάββατο θα υπάρξουν νέα μέτρα, οριζόντια, που θα αφορούν όλη την επικράτεια.


Ειδικότερα, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους είτε στο Δημόσιο, είτε στον Ιδιωτικό Τομέα, με δύο εργαστηριακά τεστ (rapid test ή PCR) την εβδομάδα με δικό τους κόστος.


Επίσης, θα είναι πλέον αναγκαίο αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, μεικτούς χώρους εστίασης (εξωτερικοί χώροι).


Εξαιρείται μόνο η πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι), φαρμακεία, εκκλησίες.


Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.


Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και για τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και του ελέγχου ταυτοπροσωπίας.


Ειδικότερα, για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 ευρώ και 10 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.


«Το βασικό μας όπλο σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι το εμβόλιο» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.


Πάνω από το 85% των ασθενών στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ανέφερε και προέταξε ότι πρέπει να ενισχυθεί ο εμβολιασμός αλλά και όσοι έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη δεύτερη δόση να κάνουν την τρίτη.


Μίλησε για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με συνεχείς ενημερώσεις που θα γίνονται με διαδραστικό τρόπο.


Μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων

Με γεωμετρική πρόοδο κλιμακώνονται οι τιμές των επιδημιολογικών δεικτών στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.


Συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.700 νέα κρούσματα, 434 διασωληνωμένους, 59 θανάτους σε ένα 24ωρο.


Αναλυτικά, η έκθεση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.700, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 754.451 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 143 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.568 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.


Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.050 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 434 (60.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 370 (85.25%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 64 (14.75%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.324 ασθενείς.


Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 321 (ημερήσια μεταβολή +28.92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 286 ασθενείς.


Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη) υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»


Αναλυτικά η έκθεση του ΕΟΔΥ


Αναδημοσίευση Από το Cnn. gr