Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΛΙΔΙΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΔΕΧΕΣΤΕ;;


Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σε μία ακόμα απαράδεκτη κίνηση κατέφυγε η Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, που μετά το εξώδικο κατέθεσε και αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. Με τον ισχυρισμό της «συκοφαντίας» ζητούν τη φυλάκιση του δημοσιογράφου για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί» και το ποσό των 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη».


Αφορμή τόσο για την αγωγή όσο και για το εξώδικο είναι όσα είπε ο δημοσιογράφος 

σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του 

«Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ», ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΛΟΥΣ..ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ.- που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 και αφορούσε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946 – 1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Τέτοιες «γιορτές» κατά καιρούς έχουν τιμήσει με την παρουσία τους διάφορα φασιστοειδή, νοσταλγοί των ναζί και των συνεργατών τους, ανάμεσά τους και οι χρυσαυγίτες.ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑ..-ΠΟΥΛΟΥΝ;;


Θυμίζουμε ότι μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η κυβέρνηση, παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί η παρουσία εκπροσώπου της, και συγκεκριμένα του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, αναγκάστηκε να μην παραστεί τελικά στις εκεί αθλιότητες των εν λόγω κυρίων, που μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε έσπευσαν να τα κατεβάσουν από τις σελίδες τους, παριστάνοντας και τους θιγμένους από όσους κατήγγειλαν τη μαυρίλα τους.


Απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη είχε χαρακτηρίσει τότε το ΚΚΕ τη συμμετοχή του υφυπουργού Αμυνας Αλ. Στεφανή σε αντικομμουνιστική εκδήλωση στον Γράμμο και στο Βίτσι, καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει. Σε ανακοίνωσή του σημείωνε: «Η συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ Αλ. Στεφανή, ως εκπροσώπου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη. Φαίνεται ότι την κοινοβουλευτική απουσία της Χρυσής Αυγής έρχεται να καλύψει η παρουσία και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε αυτήν την εκδήλωση, επιδιώκοντας να ψαρέψει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του φασισμού. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής και της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα…».



Ο Ν. Μπογιόπουλος .. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ, ΚΑΛΕ..σχολίασε σχετικά πως 

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΨΑΛΙΔΙΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΔΕΧΕΣΤΕ;;

«ό,τι είχα να πω για τους εν λόγω το κατέγραψα στο κείμενο με τίτλο “Προς διοικούντες την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)” και η συνέχεια εν τη αιθούση…».


ΚΚΕ: Άθλια και απαράδεκτη κίνηση.


Σε ανακοίνωσή του για την αγωγή της ΕΑΑΣ εναντίον του Ν. Μπογιόπουλου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Η αγωγή κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου 

από την Ενωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), η οποία επιδίδεται στον αντικομμουνισμό με πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και εξοριών, είναι άθλια και απαράδεκτη. Φαίνεται ότι ορισμένοι πέρα από τη φασιστική και εμετική φρασεολογία της Χρυσής Αυγής αντιγράφουν και τις μεθόδους των διώξεων και των μηνύσεων απέναντι σε όσους καταγγέλλουν τις απαράδεκτες αντικομμουνιστικές πρακτικές. Το γεγονός μάλιστα ότι η ΕΑΑΣ, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), είναι ένας φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, επιβλέπεται άμεσα απ’ αυτό και τυπικά εκπροσωπεί το σύνολο των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, καθιστά υπόλογη την ίδια την κυβέρνηση».



Αναδημοσίευση Από το www imerodromos.gr