Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Η Γερμανία συσσωρεύει κέρδη σε βάρος της Ελλάδας,

,




Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου Χρέους-Ερίκ Τουσέν

Η Γερμανία συσσωρεύει κέρδη σε βάρος της Ελλάδας
ΒΙΝΤΕΟ


Με την προβολή ενός βίντεο animation για το ελληνικό χρέος, ξεκίνησε η εκδήλωση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, στον κινηματογράφο Δεξαμενή στο Κολωνάκι.
Το βίντεο που δημιούργησαν ο επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Ερίκ Τουσέν και οι συνεργάτες του, περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τι συνέβη στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1980 και πώς η χώρα έφτασε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία - ενώ αναφέρει πως τις επιπτώσεις από τις πολιτικές λιτότητας που διαπνέουν τα μνημόνια, υφίστανται σχεδόν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες και όχι μόνο οι Έλληνες.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ίδιος ο Ερίκ Τουσέν, ο οποίος εξεφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του σε μια εκδήλωση όπου «οι Έλληνες ενωμένοι τάσσονται κατά της αδικίας που τους έχει επιβληθεί». Ο κ. Τουσέν υπογράμμισε πως η Γερμανία, η κυβέρνησή της και οι μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις, συσσωρεύουν κέρδη σε βάρος της Ελλάδας. Πρόσθεσε δε, πως στο γερμανικό κοινοβούλιο δόθηκαν επίσημα στοιχεία για τα κέρδη που αποκόμισε η Γερμανία από τον δανεισμό της Ελλάδας, το ύψος των οποίων αγγίζει μόνο το 2010 τα 400 εκατομμύρια, ενώ το Βερολίνο κέρδισε 1 δισ. ευρώ από τίτλους που αποκόμισε από την ΕΚΤ.
Ο κ. Τουσέν είπε πως από την κρίση της Ελλάδας δεν κέρδισε μόνο η Γερμανία αλλά και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης καθώς η ανησυχία έστειλε πολλά κεφαλαία πως το ευρωπαϊκό κέντρο, και με αυτό τον τρόπο η Γερμανία εξοικονόμησε 70 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει το δικό της χρέος. Καταλήγοντας, εκτίμησε πως η κυβέρνηση του Τσίπρα θα έπρεπε να έχει σταματήσει την αποπληρωμή του χρέους ήδη από τον Φεβρουάριο του 2015.

Ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης, χαρακτήρισε «στημένη υπόθεση» την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, και ανέφερε πως την Πέμπτη, «δημοσιεύεται η έκθεση του Δ.Ν.Τ. που θα αποδείξει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».
Ο κ, Βατικιώτης αναφέρθηκε και στην ψήφιση δυσάρεστων και αντιδημοφιλών μέτρων από την κυβέρνηση, με έμφαση στη μείωση του αφορολογήτου και την περικοπή συντάξεων, αλλά και στην ψήφιση νόμων με τους οποίος σταματά κάθε δίωξη κατά δυο στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, και κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Καταλήγοντας, ο κ. Βατικιώτης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε κανένα μέτρο για το χρέος, οι οποίες αποφάσεις θα εφαρμοστούν στο τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 - και αυτά τα μέτρα δεν θα αφορούν διαγραφή αλλά ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Για «πρωθυπουργικό και συνταγματικό πραξικόπημα της κυβέρνησης» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αναφερθείς στο δημοψήφισμα. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, παρατήρησε πως «ο αμοραλισμός και ο κυνισμός καταστρέφουν τις αξίες της Αριστεράς» και υπογράμμισε την ανάγκη για «δημοκρατική διαφάνεια».
«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε άθλια αποτελέσματα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντοπουλος, ενώ παράλληλα καυτηρίασε τον «πελατειακό κυβερνητισμό» ο οποίος σήμερα «υιοθετείται από πολλούς που στο παρελθόν τον κατακεραύνωναν». Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, ζήτησε από την ελληνική Βουλή η οποία αποφάσισε να καταργήσει την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, να παρουσιάσει κοστολογημένα στοιχεία για το ποιοι και ποσό επιβάρυναν οικονομικά τη χώρα. «Αντί να δούμε διαγραφή του ελληνικού χρέους, θα δούμε διαγραφή των γερμανικών οφειλών» εκτίμησε χαρακτηριστικά.





Αναδημοσιευσα Από the Pressroom.gr