Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Το ΕΣΠΑ δρόμων και όχι περιβάλλοντος, πίνακες,




ΕΣΠΑ 2007-2013:Περισσότερους δρόμους, λιγότερες δράσεις για το περιβάλλον αλλά και πολιτικές παρεμβάσεις διαπιστώνει η ex post αξιολόγηση της περιόδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αποτελέσματα προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013,

HΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Συντάσσεται κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαχείριση των χρημάτων που αναλογούν στην επταετή Πολιτική Συνοχής της ΕΕ (στην Ελλάδα το γνωστό ΕΣΠΑ 2007-2013),
Στην ειδική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα διαπιστώνεται περιορισμένη συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης -με τάσεις συγκεντρωτισμού από πλευράς κεντρικής διοίκησης- και ακόμη περισσότερες αδυναμίες στον προγραμματισμό, στην επιλογή των έργων, στη συμμόρφωση με τη νομοθεσία και την οικονομική διοίκηση.
Οι συντάκτες της έκθεσης, δηλαδή τρεις ανεξάρτητες εταιρείες συμβούλων.
Μάλιστα, σημειώνουν ότι οι τελευταίες εντοπίζονται κυρίως στα έργα του Ταμείου Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, και όχι τόσο στα έργα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, τα οποία συνήθως ξεπερνούν σε χρονική διάρκεια τη θητεία μιας κυβέρνησης.
Γίνεται λόγος για έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, κατα συνέπεια πολλές εργασίες δίνονται εξωτερικούς συμβούλους επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους..
Αν θέλετε να βγούμε από την Κρίση, Πρέπει να επιμορφώνεται το προσωπικό στις νέες συνθήκες της Αγοράς, κάθε χρόνο έτσι ώστε να βελτιώνεται αφού θα τα εντάσσεται, τις νέες διευκολύνσεις, στην Επιχείρηση σας ή το Κράτος .


Όλα τα Στοιχεία στο παρακάτω λινκ,

http://www.dianeosis.org/2016/10/espa-ex-post/