Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Μια Ελλάδα Παραγωγική,






Ένα Νέο Παραγωγικό Μοντέλο Για Την Ελλάδα,

Μια έρευνα για το πώς έφτασε η οικονομία της χώρας στο χείλος της καταστροφής, πώς πρέπει να αλλάξει τώρα και, κυρίως, πώς θα υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να έρθει η ανάπτυξη.

Αν ένα πράγμα έγινε σαφές μετά από έξι χρόνια κρίσης είναι, προφανώς το ότι το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας απέτυχε. Η χώρα πρακτικά χρεοκόπησε. Γιατί συνέβη αυτό; Ποιες στρεβλώσεις οδήγησαν σε αυτή την κατάρρευση; Και πώς θα έπρεπε να μοιάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας σήμερα, για να βγούμε από την κρίση, και να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη;
Η διαΝΕΟσις ανέθεσε σε μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, με συντονιστή τον καθηγητή του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του εποπτικού συμβουλίου της διαΝΕΟσις Πάνο Τσακλόγλου, την εκπόνηση μιας μελέτης με τριπλό στόχο: Να χαρτογραφήσει τα δομικά αίτια της κρίσης, να καταγράψει και να αξιολογήσει όσα έχουν γίνει στα έξι χρόνια των μνημονίων και, κυρίως, να επισημάνει τις μακροοικονομικές προτεραιότητες και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να φτάσει η χώρα σε ένα νέο, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο.


Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ (PDF)

Eπίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δύο επεισόδια της εκπομπής "Η Ελλάδα στον Καθρέφτη", που αφορούν στο πώς φτάσαμε στα μνημόνια και στο πώς μπορούμε να βγούμε από αυτά.
Η Ελλάδα Στον Καθρέφτη - Επεισόδιο 106: Ένα Νέο Παραγωγικό Μοντέλο

 1ο Μέρος, 

Πατήστε το λινκ.  https://youtu.be/kpcHwiKnNak


Η Ελλάδα Στον Καθρέφτη - Επεισόδιο 106: Ένα Νέο Παραγωγικό Μοντέλο -

2ο Μέρος,

Πατήστε το λινκ. https://youtu.be/C1hLBI-y4DY

Αυτή η σελίδα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με αρθρογραφία και ανάλυση πάνω σε αυτό το ευρύ και πολύπλοκο θέμα.

Πατήστε το λινκ. Να διαβασεται Ολο το Αρθρο,  http://www.dianeosis.org/research/production_model/


Aναδημοσιευση από Διανοησης