Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Θέλω Ελλάδα!




Γιαννης Παναγιωτου
Η καθημερινότητα φθείρει μαζί με την φυσιολογική  εξέλιξη της ζωής,έφερε το φόβο,την ανασφάλεια σε όλους μαζί με αυτά την δυσκολία για βιοπορισμό ,αφαίρεσε το χρόνο της ενασχόλησης με τον εαυτό μας και την καθαρότητα της σκέψης ώστε να βρούμε της  λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε .
Απόλυτος φυσιολογικό το αποτέλεσμα , λίγο η άγνοια τα σκαμπανεβάσματα της ζωής,η συνεχόμενα αυξημένες υποχρεώσεις που αντιμετωπίζει, η κατάσταση που επικρατεί στον κοινωνικό περίγυρο,χάνετε και κλείνεται ο καθένας στο δικό του εαυτό - καβούκι.
Άρχισε να παραμιλάει ο κόσμος, η ψυχολογία έχει χτυπήσει κόκκινο
με το χέρι έτοιμο στην σκανδάλη ποιός θα του δώσει την ευκαιρία για ξέσπασμα,«το μάτι γαρίδα» που λέει η παροιμία ,ίδιο ερώτημα πλανάται στα χείλη όλων ,γιατί,γιατί,γιατί,
φταίει το σύστημα !!!
το ανύπαρκτο κράτος!!! (λες και εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτό που λέγεται κράτος η σύστημα είναι κάτι αόρατες δυνάμεις συνομοταξίας )
φταίνε οι τωρινοί φταίνε οι προηγούμενοι ,φταίνε όλοι όπως ίδιο το παραμύθι σε όλους.

Εκείνος όμως που δε φταίει είμαστε όλοι εμείς που δεν έχουμε εξουσία,τι κρίμα, εδώ και το παρδαλό κατσίκι έγινε βουλευτής στο Ελληνικό κοινοβούλιο, άπειρα τα παραδείγματα...... άνθρωποι ανίκανοι να συντάξουν μια πρόταση δε συζητάμε για ικανότητα να διοικήσουν,όχι μόνο οι τωρινοί γυρίστε την μνήμη πίσω από την περίοδο της μεταπολίτευσης έως σήμερα....χάθηκε το μέτρο και μαζί ή ικανότητα της υπεύθυνης επιλογής.....
αυτό ζορίζει ποίο πολύ,αντί να αναλάβουμε της ευθύνες μας σαν μέρος του ίδιου του προβλήματος , εμείς δε, με την άγνοια και αυταρέσκεια που μας διακρίνει με  τον αυτοπροσδιορισμό του δε φταίμε εμείς.... μας ξεγέλασαν.... επιλέξαμε όλους αυτούς, ζορίζει γιατί τελικά πολύ θα θέλαμε να είμαστε εμείς στην θέση της παρδαλής κατσίκας .
«Ας με έκαναν πρωθυπουργό για ένα μήνα,θα σας έλεγα εγώ τι θα τους έκανα.»
(θα τους τα ξΣύριζα ) μια φράση που ακούγεται από το σοφό "λαό".
Έτσι μαζί με την εξέλιξη ήρθε μαθηματικά η μεγάλη ώρα ,να πληρώσουμε το τίμημα της παρδαλής κατσίκας που επιλέξαμε τόσα χρόνια να μας διοικεί.
Κρίμα ,η αίγα πλέον είναι στείρα από γάλα,
(στα χωριά μας την λέγαμε γκιόσα-σκάρπα)
αναζητώντας τρόπους να οδηγήσει το κοπάδι (λόγο ότι την γκιόσα δεν την ακούνε τα τραγιά) αρχίζει και τα τρώει ο λύκος ,αλλά επιλέγουν αλλά κοπάδια,αλλά μέρη ,αλλά σε πλειστηριασμό με αποτέλεσμα όπου φύγει, φύγει....επιλέγοντας την Γερμανία,Αγγλία η Αμερική για επιβίωση από την λαίλαπα που σαρώνει το τόπο   .....!!!
Εδώ είναι το τραγικό όλης αυτής της ιστορίας,αναζητώντας το προφίλ των ανθρώπων που παράτησαν την πατρίδα ,παθαίνεις σοκ !!!
Φυσικά αναρωτιέσαι εσύ, εγώ που δεν σπουδάσαμε στα έδρανα του πανεπιστημίου αλλά του πεζοδρόμιου  της ζωής ,τι γράμματα μάθαμε στα παιδιά μας;
Ποίοι διδάσκουν τα παιδιά μας;
Ποίο το επίπεδο σπουδών στα πανεπιστήμια μας σήμερα;
Γιατί επέλεξαν την φυγή 500000 απόφοιτοι πανεπιστημίου,από ποια πανεπιστήμια αποφοίτησαν ;
Ποιους είχαν καθηγητές,(τον πρόεδρο της δημοκρατίας,τον υπουργό οικονομικών.......,και πάει λέγοντας)
Ποία η ελπίδα η παιδεία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μας ; και ποίο το επίπεδο των σπουδών;ποίο το μέλλον των παιδιών μας;
Απογοήτευση ,αηδία μικροπολιτική σκοπιμότητα από ανίκανους καθηγητές-δασκάλους  πρωτίστως και πολιτικούς απατεώνες δευτερευόντως .
Επειδή οι παροιμίες της περισσότερες φορές έχουν βαθύ φιλοσοφικό νόημα ,εκείνη που ταιριάζει απόλυτα στην σημερινή κατάσταση ,« Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις».
Εύχομαι και προσπαθώ για κάτι καλύτερο πέρα από ιδεολογίες και ευχολόγια ,καιρός να γίνει σημαία η πατρίδα υπεράνω όλων μας ,με γνώμονα τον άνθρωπο και της ανάγκες του.
Όλοι πονάμε με τον ίδιο τρόπο.....καιρός να προσπαθήσουμε και όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Μαρία Μιχαηλίδου
Το πρόβλημα τις Ελλάδας Είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ άρα δεν προλαμβάνει..  Άρα πρέπει να Συνεννοηθεί ο Λαός για την ζωή που θέλει να έχει, γιατί η ζωή μου εξαρτάται από την ζωή του δίπλα σε γενικές γραμμές, οχι στο σύνολο . Να κάνει ο κάθε ένας την δουλειά του όπως πρέπει.  Έτσι φτιάχνεται η Ελλαδα, δεν σου ρίχνω χώμα για να Ανέβω. Έχω την Αξία μου και Αναγνωρίζω την Δύναμη μου Αναγνωρίζω τους Άλλους.  Αναγνωρίση και Συνεννόηση και Φιλότιμο και Συνείδηση.