Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Οι ακτιβιστές σε σούπερ μάρκετ,

Οι ακτιβιστές μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε σούπερ μάρκετ σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και τοποθετούν αυτοκόλλητα «Μεταλλαγμένες ζωοτροφές;» σε συσκευασίες γάλακτος των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ!
Τυχαία δειγματοληψία της Greenpeace αποκάλυψε ότι αυτές οι 4 εταιρείες χρησιμοποιούν ζωοτροφές έως και 90% θετικές στα μεταλλαγμένα. Με δεδομένο ότι η έρευνα μας αφορά τυχαία δείγματα ζωοτροφής και ότι όλα τα δείγματα που περιείχαν σόγια βρέθηκαν μεταλλαγμένα, το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν αφορά ‘μερικές’ φάρμες!
Στόχος της Greenpeace δεν είναι τα ίδια τα σούπερ μάρκετ, αλλά οι εταιρείες ζωικών προϊόντων που έχουν την ευθύνη να εξασφαλίζουν ότι τα ζώα, από τα οποία παράγονται τα προϊόντα τους, εκτρέφονται με μη μεταλλαγμένη ζωοτροφή.
Καλούμε όλες τις εταιρείες ζωικών προϊόντων, να σταματήσουν τις εισαγωγές μεταλλαγμένων ζωοτροφών που κοστίζουν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και να στραφούν άμεσα στην καλλιέργεια ντόπιας καθαρής ζωοτροφής που θα τονώσει την ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.