Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2009

Παγκοσμια Κρητη


Ο λυραρης Βερνιδακης στην φωτογραφια.


ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΟΥΒΑΛΩ ΧΩΜΑ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΗΤΗ.


ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.


ΣΧΕΔΟΝ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗ KAI ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 70 ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ THN ΠΑΝΓΚΡΗΤΙΟ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΡΩΤΑΩ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


-Η ΠΑΝΓΚΡΗΤΙΟΣ ΠΟΣΑ ΜΕΛΗ ΕΧΕΙ;


82.000 ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.


-ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ;


ΒΕΒΑΙΟΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ,ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡHTIOY, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

-ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ , ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ;

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, ΕΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΕΒΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.


-ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ;


ΝΑΙ, ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.


ΠΡΟΧΩΡΩ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.


ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΑΠΟ ΕΜΑΘΑ ΣΑΝ ΣΥΝΤΑΧΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΕΡΑΚΗΣ.


ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο κ. ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ.


ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΥΡΔΑΛΑΚΗΣ.


-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ?

H Ελληνική Γλώσσα και ιστορία διδάσκετε σε όλα τα Ελληνικά Σχολεία της Αυστραλίας. Φυσικά ο καλύτερος δάσκαλος του παιδιού είναι ο γονέας, άρα όλα αρχίζουν από το σπίτι, από την Οικογένεια. Εάν οι γονείς των παιδιών δώσουν το ερέθισμα στα παιδία να μάθουν, τότε θα πετύχουμε τον στόχο μας.

Εκτός από τα εκατοντάδες απογευματινά και σαββατιάτικα Ελληνικά Σχολεία, έχουμε και δεκάδες Ημερήσια Ελληνικά Ορθόδοξα κολέγια.


- ΠΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ?

Από ότι γνωρίζω Κρητικά Σωματεία υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Γι αυτό και βοήθησε να στήσουμε και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρείττων. δηλαδή υπάρχουν κρητικοί σύλλογοι στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδίας, Καναδά, Αμερική, Κύπρος, Νότια Αφρική, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο κτλ.


-ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?


Οι έλληνες νέοι της Αυστραλίας δεν έχουν φτάσει σε σημείο να μην δέχονται το όνομα τους, η να το αλλάζουν. Φυσικά υπάρχουν κάποιες μικρές περιπτώσεις που δεν ήθελαν καν να έχουν Ελληνική ρίζα, αλλά αυτοί είναι λιγότερο από το 1 % του Ελληνικού πληθυσμού της Αυστραλίας. Συνάμα όμως είναι αξιοσέβαστο να έχουμε τους απόγονους των πρώτον Κρητικών που έφτασαν τον 1800 αιώνα να μην θέλουν να χαθεί η ρίζα τους, και άλλαξαν το επώνυμο τους σε " CRETAN ".Δηλαδή Γιάννης Κρητικός ( John Cretan ), για να μην ξεχάσουν ότι είναι κρητικής καταγωγής.


ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΡΕΟΥΝ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.


ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΙΣΚΩ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΝΑ SIDE ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΕΝΑ SIDE ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ.


ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ , ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ κ.ΝΙΚΟ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ,


- Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ;


Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΑΠΟ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΑ ΕΘΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΟΠΩΣ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ…ΚΤΛ


-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ?


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ. Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ .


-ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ?


ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΗΤΙΚΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ. ΠΕΡΥΣΙ Η ΠΑΝΚΡΗΤΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟΤΕΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ.


- ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ , ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?


ΟΙ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΕΞΩ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΓΚΕΤΡΩΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΗΤΙΚΩΝ (ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΣΙΚΑΓΟ-ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ.


Η ΠΑΝΓΚΡΗΤΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΨΥΧΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ.


ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ 42 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ RETHIMNIAN ΒΡΗΚΑ 10 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ 10 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 109 SITE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.


ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ 2 ΛΥΡΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΔΙΝΑΚΗΣ ,Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΑ ΝΕΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΝΑΣ , ΠΟΥ ΕΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝ ΚΑΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ. ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΝΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΟΞΑΡΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.


-ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΞΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΑΙ;


ΒΕΡΔΙΝΑΚΗΣ


ΤΟ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΓΗ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙA ΑΥΤΟ!!!


ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.


ΒΡΑΝΑΣ


-ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ. ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ , ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


-ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ;


ΒΡΑΝΑΣ


ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΝΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΨΗΛΟΤΕΡΕΣ «ΚΑΡΕΚΛΕΣ».ΤΟ ΕΛΕΝΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.


ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΑΩΝ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΒΕΡΔΙΝΑΚΗΣ


ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ.


-ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ KAI ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;


ΒΕΡΔΙΝΑΚΗΣ


ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΗΘΗ ,ΤΑ ΕΘΙΜΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ. ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ , ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ KAI ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ .


ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.


ΒΡΑΝΑΣ


ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ .ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ.


ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ


ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!ΣΥΝΤΑΧΤΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

1 σχόλια:

greeceland είπε...

Aυτη ειναι η Κρητη που αγαπω!

Αξίζει να Δείτε..

Ακομματιστοι Φιλοι,

Portal ΚύκλουΠροηγούμενος Ιστότοπος ΚύκλουΤυχαίος Ιστότοπος ΚύκλουΕπόμενος Ιστότοπος Κύκλου